Ulkona syöminen

Ulkona syöminen on yleensä hauska kokemus, niin isoille kun pienille. Yleensä kaikki myös maistuu paremmalta ulkona. Metsään asti ei tarvitse mennä, riittää että menee ulko-oven ulkopuolelle. Istahda viltille, istuma-alustalle, puistonpenkille, sille mikä löytyy ja nauti. Pepun alla on hyvä olla jotain lämmintä, jotta kylmyys ei pilaa kokemusta.

Olemme laatineet listaa meidän nirson duuo-tuomariston kanssa, hyvistä mukaan otettavista eväistä, jotka myös ovat nuoremman joukon makuun.

Ota vauhdissa mukaan:
– Välipalakeksit (Elovena, Paussi jne.)
– Suolakeksit tai makeat keksit
– Suklaa
– Porkkanat, minit tai tavallisen kokoiset
– Pähkinät
– Kurkkutikut
– Omenan palat
– Mandariinit tai appelsiinilohkot kuorineen päivineen.
– Kylmät nakit
– Mehu, vesi

Kun on vähän enemmän aikaa:
– Voileipä
– Pala piirasta
– Pasteija
– Nakit lämpimässä termoksessa
– Lettu rullattuna, sisältäen jotain makeata tai suolaista.
– Tortilla leipä maukkaalla sisällöllä.
– Lämmin kaakao, kahvi, tee, glögi

Ruokaa termoksessa:
– Keitä makarooneja, sekoita kinkun/makkarapalojen/tonnikalan/vihannesten tai jonkun muun kanssa. Lisää créme fraiche/kermaviili ja ketsuppi, mausteita maun mukaan ja sekoita. Kaada kaikki ruokatermokseen tai tavalliseen termokseen. Ota mukaan kulhot/lautaset ja spork aterimet (= spoon+fork) tai haarukat/lusikat ja naaaauuti!

(Tämä on meillä suosittu ja se on myös helppo tehdä gluteenittomana ja maidottomana.)

– Erilaiset keitot ovat hyviä ja helppoja ottaa mukaan termarissa. Keitot lämmittävät mukavasti näin kylmällä kelillä.

Ruoan valmistus ulkona:
– Grillaaminen toimii mihin vuodenaikaan tahansa.
– Keitä keitto retkikeittimen (esim. Trangian) kattilassa. Pilko juurekset pieniksi paloiksi purkkiin etukäteen tai osta valmiiksi pilkotut. Leikkaa makkara tai mitä muuta keiton kanssa tulee myös paloiksi ja muista ottaa keitettävä vesi mukaan. Sytytä retkikeitin ja keitä vesi ja juurekset kattilassa. Lisää loput ainekset sekä mahdolliset mausteet.
– Paista lettuja paistinpannussa retkikeittimen tulen yllä. Valmistele tekemällä lettutaikina ja kaada esim. pulloon, jotta se on helppo kuljettaa ja helpottaa taikinan kaatamisessa paistinpannuun.

Älä tee ulkona syömisestä monimutkaista, vaan valitse helpoin tie ja tee kokemuksesta mieluinen. Silloin se yleensä toistuu eikä jää vain yhteen kertaan. Ota lapset mukaan valmisteluihin helpottaaksesi mahdollista taakan tunnetta. Usein me aikuiset yllätymme siitä miten paljon lapset oikeasti osaavat pienellä ohjaamisella, ihan hedelmien pilkkomisesta ruuan valmistukseen. Lapsille se on tärkeä kokemus saada olla mukana ja se kasvattaa myös heitä.

– Maukkaita ulkohetkiä –

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0,00