Miten estää hienhajua parhaalla tavalla?

Suurin osa meistä käyttää päivittäin joko deodoranttia tai antiperspiranttia kainaloihin, hien ja pahan hajun estämiseksi. Ehkä näitä tuotteita sivellään montakin kertaa päivässä iholle, hajun välttämiseksi. Hienhaju on tänä päivänä vähän jopa tabuluonteista, mieluummin vartalon kuuluu huokua suihkunraikkauden tuoksua. Onko tämä riskitöntä, sekä hyvä yhdistelmä keholle ja luonnolle?

Antiperspirantti = rintasyöpä?

Julkisessa mediassa vähän väliä herää keskustelu antiperspiranttien yhteydestä rintasyöpään. Ensisijaisesti aluminisuolojen, jota antiperspirantit sisältävät ja rintasyövän yhteyttä on tutkittu. Rintasyöpätutkimuksissa ei olla pystytty löytämään todisteita näiden kahden yhteydestä. Mutta varmuudella ei  myöskään tiedetä miten kehomme reagoi aluminikertymiin ja kuinka paljon läpäisee ihonpinnan, tämän takia tutkimukset näiden asioiden ympärillä jatkuvat.

Antiperspirantti v.s. deodorantti

Markkinoilla on yleisesti ottaen tarjolla kaksi vaihtoehtoa kainalon hiki- ja haju-”ongelman” ratkaisemiseksi. Antiperspiranttien tärkein tehtävä on tukkia huokoset, jotta hikeä ei synny ihon pinnalle. Huokosten tukkija on juuri alumiinisuolat. Toinen vaihtoehto, deodorantti, ei tuki huokosia vaan antaa tilaa hielle, mutta estää iholla olevia bakteereita hajottamasta hiessä olevia ainesosia. Sillä juuri se prosessi tuottaa pahaa hajua, jota mielellämme vältämme.

Hiki, kehon jäähdytin

Hiki on kehon tapa jäähdyttää itsensä lämpimässä tilassa, fyysisen harjoituksen aikana tai kuumetilassa. Hikoilu on siis keholle elintärkeä toiminto. Onko todellakin hyvä tukkia huokoset ja estää tämä toiminto ja sen lisäksi vielä levittää ihon pinnalle erilaisia kemikaaleja, tuoksun muuttamiseksi? Kemikaaleja joista emme 100 % varmasti tiedä mitä ne keholle tekevät. Hikihän ei sinänsä haise.

Luonnolista kainaloon

Omat ajatukseni vartalonhoitotuotteita koskien, muuttuivat radikaalisti noin 10 vuotta sitten, kun imetin poikaani. Iho on tunnetusti kehon suurin elin, jolla on taipumus imaista itseensä ainesosia tuotteista, joita sen pinnalle levitettää. Jos käytän tuotteita, jotka ovat kaikkea muuta kuin luonnollisia, mitä silloin tapahtuu kehoni sisäpuolella ja mitä aineita siirtyy pieneen lapseeni? Juuri siinä ja silloin alkoi luonnollisten tuotteiden metsästys. Tuotteet, jotka olisivat kehon- sekä luonnonystävällisiä. Olen kokeillut muun muassa monta erilaista deodoranttia, eri lopputuloksilla. Olen oppinut, että keho tarvitsee siirtymisaikaa tottuakseen uusiin tuotteisiin, joten ei kannata heti antaa periksi. Tänä päivänä minulla on ilo saada käyttää deodoranttia, joka sisältää ainoastaan luonnollisia ainesosia ja joka on pakattu materiaaliin, joka on täysin biologisesti hajoava. Minulle voittava valinta. Se että Naturetten deodorantit tuotetaan Suomessa, on vielä lisää plussaa. Deodorantti löytyy muutamassa eri tuoksussa. Nämä tuoksut tulevat luonnollisista eteerisistä öljyistä. Voit tutusta deodorantteihin paremmin tästä ja löytää suosikkisi.

https://kurera.se/darfor-ska-du-valja-en-aluminiumfri-deodorant/
https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/myths/antiperspirants-fact-sheet
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/03/25/huolestuttaako-alumiini-ala-katso-vain-kainaloon
https://breastcancernow.org/information-support/have-i-got-breast-cancer/breast-cancer-causes/10-common-breast-cancer-myths-dispelled
https://www.allergiahelsinki.fi/neuvonta/iho-ja-kosmetiikkaneuvonta/deodorantit-ja-antiperspirantit/

Nimike lisätty ostoskoriin.
0 nimikettä - 0.00