Sekä mieheni että minä olemme todella kiinnostuneita luonnosta, tämä on nähtävästi myös tarttunut meidän lapsiimme. Sillä yhtenä sunnuntai iltapäivänä tyttäreni ollessa kahdestaan kanssani kotona, hän toivoi, että menisimme yhdessä ulos keräämään roskia.
Asumme asuinalueella, jonka lähellä on joitakin vilkkaasti liikennöityjä teitä ja valitettavasti meidän lähiympäristössämme näkee välillä roskia ojissa, tienpenkoissa ja pitkin yleisiä nurmikkoalueita. Otimme siis pussin ja lähdimme roskajahtiin. Meidän ei tarvinnut kävellä pitkää matkaa, ennen kun pussimme oli täynnä! Lyhyen matkamme aikana 7-vuotias tyttäreni kysyi kerta toisensa jälkeen ”Minkä takia ihmiset heittävät roskia luontoon?” Mitä siihen voisi vastata? Koska ihmiset eivät tiedä paremmin, koska ei lähellä ollut roskakoria, koska… Niin miksi ihmiset heittävät roskia luontoon? Luulivatko he, että ne maatuvat siellä? Toivon mukaan heidän pitkän yleissivistävän koulutuksen jälkeen tietävät vastauksen olevan ei. Eivätkö he sitten vain välitä? Vai odottavatko he, että joku toinen siivoaa heidän jälkeensä ja ottavat vastuun heistä? Tyttäreni keskeytti ajatukseni tässä sanomalla ”Nämä ihmiset, jotka roskaavat, eivät kyllä ole kovin välkkyjä!” Ja kyllähän se näin on.
Me Lykkelialla fokusoimme katseemme luontoon, sillä sen hyvinvointi on meille tärkeää. Tämä näkyy muun muassa siinä, että olemme tarkkoja materiaali- ja tuotepaukkaustenvalinnoissa sekä valmiiden tuotteiden valmistusprosessin pitää kunnioittaa luontoa. Haluamme minimoida muovin määrää ja vältämme sen käyttämistä niin paljon kun voimme.
Me ajattelimme meinaan näin, että jos kaikki eivät osaa tai ymmärrä kierrätystä, silloin tuotteiden täytyy ”ajatella” näiden henkilöiden puolesta. Periaatteessa ei haittaa, jos heittää luonnonmateriaaleja takaisin luontoon niin sanotusti, sillä ne eivät sitä vahingoita, nehän kuuluvat sinne. En halua kannustaa ketään heittämään mitään luontoon, mutta jos sitä nyt aikoo sinne heittää, niin miksi ei sitten ota jotain luonnonmateriaalista tehtyä, kuten esimerkiksi tiskirätin, joka on 100 % pellavaa. Kokeile vaikka laittaa se käytettyäsi kompostiin ja katso mitä tapahtuu ☺ Eikö sinulla ole sellaista rättiä? No hopi, hopi sitten verkkokauppaamme nappaamaan sellainen!